Wat is een survivalrun?
Bij survivalrun leg je rennend een parcours af van opgebouwde en natuurlijke hindernissen. Je trotseert bijvoorbeeld grasvelden, bospaden, wegen, sloten, omgeploegde maïsvelden en slootkanten. Ondertussen neem je allerlei hindernissen zoals netten, klimtouwen en palen. En dat alles in de buitenlucht. Daarom wordt deze sport ook wel de strijd tegen de elementen genoemd, want je vecht met wind, water, zon, vorst, sneeuw, regen... Daarnaast kunnen er ook bijzondere onderdelen in een survivalrun zitten, zoals kajakken, boogschieten, houtzagen, houthakken en lopen met ballast. De lengte van een survivalrun varieert tussen de 4 en 22 km. Hoe langer de afstand, hoe meer hindernissen je tegen zult komen. Meestal zijn de hindernissen in een langere run ook technischer en fysiek zwaarder.
Trainen voor een survivalrun
Trainen voor survivalrun doe je op een speciale trainingslocatie, waar de meest voorkomende hindernissen speciaal zijn opgebouwd. Daar kun je dus alle technieken trainen, kracht opbouwen en je ook mentaal voorbereiden op een echte survivalrun. Dit alles onder begeleiding van professionele en ervaren survivalrun trainers.
Voor wie?
Survivalrun is geschikt voor alle leeftijden. Iedereen kan het, als je maar wilt. De sport vereist een mengeling van kracht, duurvermogen, souplesse en techniek, maar je hoeft niet al heel sterk te zijn of een bere-conditie te hebben om met survivalrun te beginnen. Door de diversiteit aan hindernissen en de afwisseling tussen het rennen en hindernisklimmen is er altijd wel een aspect waar je al goed in bent en de andere aspecten van survivalrun kun je gewoon trainen.